wtorek, 29 maja 2012

Chipsy z cukinii..

Moja alternatywa dla chipsów ziemniaczanych na wieczorny seans filmowy, to chipsy z cukinii..

Szybkie i łatwe do przygotowania, do tego smaczne i zdrowe. 







Cukinie myjemy, kroimy w plastry grubości  0,5-1 cm. 
Solimy i zostawiamy do czasu, aż cukinia "spoci się" ;).





Osuszamy ręcznikiem papierowym.
Posypujemy przyprawami (w zależności od smaku).
Ja posypuję papryką, bazylią, oregano. 



Układamy na blaszce posmarowanej odrobiną oleju. 
Wkładamy do  nagrzanego piekarnika, aż do zarumienienia
 (w zależności od piecyka ok. 20-30 min).

Zapach po wyjęciu ich z piekarnika jest oszałamiający.
Wstawiając zdjęcia- czuję go, mimo, że robiłam je jakiś czas temu.

Ja zazwyczaj podaję je ze śmietanką. 



Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz